DIY Hæklet bomuldsrondel

Følg Facebookpinterestinstagram eller del Facebookpinterestmail

Som alternativ til vatrondeller, kan du hækle dine egne, der kan vaskes og bruges igen og igen. Jeg har hørt, at de er mere skånsomme mod huden end almindelige vatrondeller. Og som ekstra plus, synes jeg også de pynter mere på badeværelset.

Vis som PDF – Klik her

Materialer:

Økologisk bomuldsgarn 8/4 (omkring 6-7 gram)

Hæklenål 2,5 mm

Nål

Saks

Bomuldsrondel

1. Start med en magisk ring, hvor du hækler 8 puff stitches i.

Puff stitch: *Slå om, stik nålen i den magiske ring, slå om og træk garnet igennem* gentag yderligere 2 gange, slå om og træk igennem alle 7 løkker på nålen, slå om og træk igennem den sidste løkke.

Når du har 8 puff stitches i den magiske ring, skal du afslutte med en kædemaske i den første maske i omgangen. (8)

2. Der hækles nu imellem maskerne og ikke ned i masken. *Hækl 2 puff stitches i mellem hver puff stitch fra sidste omgang*. Afslutte med en kædemaske i den første maske i omgangen. (16)

3. *Hækl 2 puff stitches i samme, hækl 1 puff stitch*. Gentag omgangen rundt. Afslutte med en kædemaske i den første maske i omgangen. (24)

4. *Hækl 2 puff stitches i samme, hækl 2 puff stitch*. Gentag omgangen rundt. Afslutte med en kædemaske i den første maske i omgangen. (32)

5. Der hækles nu ned i maskerne. Hækl to luftmasker og derefter 1 stangmaske i hver maske omgangen rundt. Afslut med en kædemaske. Klip tråden og hæft enderne.

Opskriften kan også bruges til ammeindlæg, hvor du blot skal hækle et par omgange ekstra inden runden med stangmasker. Du kan også bruge opskriften til glasbrikker.

Bomuldsrondellerne bliver cirka 8-8,5 cm i diameter. Du kan lave dem mindre, ved at springe omgang 4 over. Så bliver de cirka 6,5 cm i diameter. Du kan se forskellen på billedet her. 

Følg Facebookpinterestinstagram eller del Facebookpinterestmail

4 replies to DIY Hæklet bomuldsrondel

 1. Hej Line, virkeligt fine rondeller! Jeg vil straks lave nogle! Men jeg forstår ikke helt det med kædemasken og den magiske ring..? Skal man lave begyndelsen af en magisk ring (altså rundt om fingre og klar til masker) og så lave en kædemaske i det og derefter gå igang med de masker, der skal udgøre den magiske ring..?

  • Hej Tine
   Det er faktisk bare en almindelig magisk ring, hvor der hækles puff stitches i den magiske ring.
   Jeg får lige ændret beskrivelsen. Kan godt se, at det er lidt forvirrende.
   Mvh Line

 2. Lige en rettelse – omgang 4 er vel *2 puff, 1 puff* ikke?

  • Det er 2 i en maske og en i hver I de to næste, så det er hver tredje, der skal være 2 puff stitches i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *